YournameCom  2007  Privacy Policy  Terms of Use

                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

 

Activiteiten:

 

Drie tot vier maal per jaar organiseert de S.O.T. een excursie, die vooraf wordt gegaan door de ledenvergadering. Op deze ledenvergadering worden gegevens uitgewisseld, gerapporteerd over de voortgang van de diverse werkgroepen en andere activiteiten m.b.t. torenuurwerken.

Iedere bijeenkomst wordt gecombineerd met een bezoek aan een bezienswaardigheid.

Dit kan een werkplaats zijn van een van onze professionele leden, die heel vaak interessante uurwerken ter reparatie in hun werkplaats hebben staan. Ook kan een bezoek gebracht worden aan een museum of kerk om het torenuurwerk te bekijken. De vergadering wordt daarom op wisselende plaatsen gehouden, afhankelijk van de excursie na afloop.

 

Zie voor het programma en het verslag van deze activiteiten  de homepage onder verslag S.O.T. dagen.   

 

Een aantal  leden van de S.O.T. zijn ook lid van de Fachkreis Turmuhren in Duitsland. De door deze vereniging georganiseerde meerdaagse symposia worden ook door de S.O.T. leden bezocht. Zie voor het programma www.f-k-turmuhren.de. Het verslag vindt u onder  verslag S.O.T. dagen op de home page.  

Tevens zijn een aantal S.O.T leden lid van Kolner Uhren Kreis 

http://www.koelneruhrenkreis.de. Deze klokkenvereniging 

organiseert regelmatig excursies in de regio Keulen.    

 

In 2011 organiseerde de S.O.T., samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE; vroeger Monumentendienst), in Amersfoort, een symposium voor Gemeenten, architecten en eigenaren van openbare tijdaanduidingen.(zie verslag S.O.T. dagen)